torsdag 16 april 2009

Böcker, det är grejer det!

Marian Keyes är en riktigt grym författare. Snacka om att kunna fängsla läsaren till 100%. Böckerna präglas alltid av något slags problem som hon sedan gör något humoristiskt av. Trots att böckerna handlar om allvarliga saker såsom otrohet, drogmissbruk och så vidare så blir man ändå inte så deprimerad av att läsa det. Visst det är hemska saker det handlar om i grunden men det tas inte på lika stort allvar i hennes böcker. ¨
Man orkar inte hela tiden läsa sanna historier om tjejer som blivit kidnappade och inlåsta i flera år, barnmisshandel, våldtäkter och så vidare. Ingenting emot sådana böcker men ibland blir det för mycket liksom, för mycket problem att handskas med. Man behöver en liten solstråle i vardagen och då kan jag verkligen rekommendera hennes böcker.
Boken hon slog igenom med här i Sverige och jag tror även att det var hennes debutroman heter Vattenmelonen. Den handlar om 29-åriga Claire som blir lämnad av sin man precis när hon fött deras gemensamma barn och hur hon bygger upp sitt liv efter detta otroliga svek. Möjligen en tjejbok om man ska behöva kategorisera den men det finns säkert killar som skulle gilla den också.


Sådär ja, det var det det.

Inga kommentarer: