lördag 8 augusti 2009

Mysrysare

Vilket väder, nu kommer sommaren på allvar... tjaa, i någon/några veckor i alla fall. Man får passa på att njuta när man kan.
Tagit det väldigt lugnt idag och jag skyller på värmen. Hunnit läsa ut skräckrysaren Låt den rätte komma in och jag kan säga att jag är riktigt nöjd med den. När man hör att böcker handlar om vampyrer så tänker man direkt science fiction men jag kan säga att den här boken är långt ifrån science fiction och fantasy.
Boken har en parallell handling och skildrar flera olika människor liv, mestadels den allra minsta människan i samhället om man nu får säga så. Samhället har gjort de chanslösa.
Bland annat får man lära känna den tolvåriga pojken Oscar som ständigt mobbas i skolan och han har inga riktiga vänner. Men så en dag utanför hans lägenhet träffar han en ung tjej han aldrig tidigare sett, Eli. Det visar sig att allt inte riktigt är som det ska med Eli och dessutom börjar det hända underliga saker i stockholmsförorten Blackeberg. Folk försvinner spårlöst och lik hittas tömda på blod.
En riktig rysare och man sitter ständigt och spänner sig för att vara beredd på det värsta.
Bokens författare heter John Ajvide Lindqvist och filmatiserades även 2008.

Read it!


Inga kommentarer: