fredag 4 september 2009

Pepparkakshuset - Carin Gerhardsen

Vintern har kommit till Stockholm och så har även en seriemördare.
Ett flertal bestialiska mord genomförs och kommisarie Sjöberg står mållös och handfallen inför de fruktansvärda händelserna.
Tillsammans med sina kollegor vid Hammarbypolisen tvingas de finna samband och bevis för att få tag på mördaren som härjar i Mellansverige. Allt för att inte ännu ett offer ska falla till marken.
Vad är det egentligen som formar en mördare?

Pepparkakshuset är Carin Gerhardsens debutroman inom deckargenren och jag tycker att hon lyckas bra. Boken är väldigt brutal och vi får följa med mördaren i dennes så kallade dagbok samtidigt som vi får följa polisarbetet med kommisarie Sjöberg i spetsen.

Boken är väldigt lättsam och med sina dryga 300 sidor så är den lättgenomkomlig.
Är man känslig så är detta kanske inte en bok att rekommendera då den som sagt är väldigt brutal men däremot så är det helt klart en nyttig bok att läsa.

Som vanligt ger jag även denna boken ett högt betyg. Det var längesedan jag inte läste en bra bok när jag tänker efter, men författareliten är helt klart på topp nu.

Är relativt säker på att det kommer komma en fortsättning på den här boken, då den ska komma att ingå i den så kallade Hammarbyserien.
Gerhardsen håller helt klart på att skriva sig ett namn bland de stora svenska deckarförfattarna.

Read it!

Inga kommentarer: