tisdag 23 februari 2010

Är partierna i riksdagen rädda för SD?

Jag frågar mig... varför är det ingen som vågar ställa upp i en debatt emot Sverigedemokraterna? KD:s partiledare, Göran Hägglund har tidigare sagt att han inte skulle tveka att ställa upp på en debatt men när han sedan fick en förfrågan från Jimmie Åkesson så drog han sig ur och sa att han var tvungen att åka på semester. Det är heller inte någon annan partiledare som visat minsta intresse att ställa upp i en debatt mot dem. Vågar man inte? Vill man inte? Vad är det frågan om?
Jag tycker inte man har rätt att snacka en massa skit och för att citera Göran Hägglund: "Snart säger de väl att lövhalkan på spåren på hösten och de alltför svåra frågorna i Jeopardy också beror på invandrarna" så tycker jag att det är ett jäkligt trångsynt uttalande. Att han dessutom beskyllt SD "att enögt titta åt fel håll" är ju bara pinsamt eftersom han i det läget gjorde exakt likadant.
Detta var ett par år sedan och Göran Hägglund har ännu inte ställt upp i någon debatt mot Jimmie Åkesson.

Vet partiledare att de kommer att förlora en debatt mot Sverigedemokraterna? Att SD har rätt i många utav sina ståndpunkter och att de har många svårslagna argument? Jag skulle verkligen vilja se en debatt mellan SD och något av partierna som nu sitter i riksdagen. Vem skulle knäcka vem?

Vem slår K.O. och vinner mästarbältet?
Vad tror ni?

1 kommentar:

allah sa...

Det finns många orsaker till att man inte vågar ta snacket med SD. Mycket handlar om stolthet och ego. För våra politiker skulle aldrig erkänna att man misslyckats med invandringspolitiken. Det är därför det blivit så absurt allting.

SD har rätt på i många frågor. Problemet ligger kanske sen i vissa av deras lösningar. Det enda de sittande politiker behöver göra är att ta tag i problematiken med den nuvarande invandringspolitiken, och lösa det på andra sätt än vad kanske SD säger. Men man gör inte ens detta. För det ger SD rätt i stort, och ge SD rätt det vill man inte på ngt sätt alls.

Idag finns det ingen partiledare som skulle bräcka Jimmy Åkesson i en debatt. Politiker idag sitter för hårt fast i sina ismer och utopier att de helt tappat greppet om verkligheten.

Sen kan man inte heller vika från linjen att Åkesson är nazist. Det vore ju även detta att erkänna att man haft fel, så våra politker kör på så det ångar. Alla förlorar på detta.